De flesta Libanesiska vinodlarna låter vinet jäsa på nya ekfat under låg temperatur. Sedan har det fått mogna på sin egen jästfällning under regelbunden omröring i tio månader innan det buteljeras. Eken ger en diskret, nästan krämig vaniljtopping, till druvaromen. Flaskorna förvaras för vilan i minst ett år innan försäljning. En faktor som tydligt påverka vinets karaktär är de svala nätterna. Medan dagstemperaturen ofta ligger runt 30 grader, är snittet för nätterna kring 15 grader. Detta ger en förlängd växtsäsong och i kombination med den höga höjden ger det en ökad aromrikedom i druvorna plus en ovanligt frisk syra
Libanesisk arak På 1500 talet började libaneserna bjuda på egen dryck som de kallade för ARAK. Först destillerar man druvsaften till denna dryck i de unika destillationsanläggningarna. Man använder sig av anis som man låter sen omdestillera i en specialdesignad destillator i Europa (för de flesta odlarna). Drycken får sedan mogna ca två år på lerfat. Idag är ARAK en av landets största dryck, även närländer köper drycken direkt från Libanon. Drycken exporteras till de flesta länder runtom i världen, men mest till Europa, USA och Japan.